Tomatensoep van geroosterde tomaten
Een heerlijke verse soep boordevol tomaten.

Ingrediënten
1 kg Roma of tros tomaten
2 uien
2 tenen knoflook
2 afgestreken eetlepels tomatenpuree
olijfolie
Versgemalen peper en zout
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
750 ml bouillon van groenten bouillonblokjes
Soepballetjes

Bereidingswijze
Snijd de tomaten in parten, ui in halve ringen en knoflook in plakjes. Doe dit in een kom, en meng met wat olijfolie, versgemalen zout en peper.
Leg bakpapier op een bakplaat. Warm de oven voor op 225 graden.
Doe de tomaten op de bakplaat en rooster 30-35 minuten in de oven. Maak ondertussen Soepballetjes van rundergehakt, wat zout en peper, losgeklopt ei, en wat paneermeel. Kook ze tien minuutjes in wat bouillon gaar.
Haal de tomaten uit de oven. Doe 1 eetlepel olijfolie in een pan, en bak hierin even de tomatenpuree. Voeg de tomaten en het vocht wat eruit gekomen is toe. Bak even een minuutje en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en laat de soep nog 15 minuutjes zachtjes koken. Pureer dan de soep met een staafmixer glad.
Voeg dan een eetlepel donker bruine basterdsuiker toe. En zonodig nog naar smaak wat versgemalen zout en peper. Wil je de soep zoeter kan je altijd nog wat suiker toevoegen. Doe de Soepballetjes ook in de soep en warmt nog even door. Heerlijk met stokbrood, kaas stengels of dikke sneden rustiek brood.
Ook lekker is om de soep te serveren met wat room.
