Pasta carbonara

Ingrediënten 4 pers

Spaghetti all uvo 400-500  gram

200-300 gram pancetta of Guanciale

4 eidooiers en 1 heel ei

Parmezaanse kaas 120-140 gram ( Parmigiano Reggiano )

Olijfolie 

Versgemalen peper en zout

Wat Kook water van de pasta

( rucola, kleine zoete tomaatjes, olijfolie, balsamico crème. Meng dit voor een lekkere salade voor erbij )

Bereidingswijze 

Kook de Spaghetti in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe wat olijfolie in een pan. Bak hierin de pancetta of Guanciale blokjes even aan, bak licht krokant. 

Voeg dan de warme Spaghetti toe, en warm nog eens goed door. Ik schep de spaghetti met een pasta lepel zo uit de pan met aanhangend pasta water bij het spek. Klop ondertussen de eidooiers los, Voeg versgemalen peper en zout toe, en de Parmezaanse kaas. Roer dit goed door elkaar.

Zet nu het vuur uit, en roer het ei mengsel goed door de Spaghetti. Voeg nu ook wat van het warme pasta water toe. Je heerlijke romige carbonara is klaar.

Als je het lekker vind serveer met een frisse rucola salade. Zie de ingrediënten. Of een ciabatta brood met smeersels.