Een gerecht uit Italië, de Siciliaanse keuken. Je kan het als hoofdgerecht eten maar ook als bijgerecht. Serveer het met een frisse salade, pasta, of brood waar je de saus mee kan dippen.
Melanzane alla parmigiana

Ingrediënten 4 personen
4 Aubergines
1grote ui
2 tenen knoflook
500 ml pasata
Bosje verse basilicum
2 bollen Buffel Mozarella
100 gram Parmezaanse kaas ( Parmigiano Reggiano)
Versgemalen peper en Zout
Italiaanse kruiden
Theelepel bruine suiker
( Serveer met brood, verse pesto, en tapenade)

Bereidingswijze
Snijd de Aubergine in de lengte in dunne plakken. Besmeer de plakken licht met olijfolie en grill ze in een grillpan. Leg de plakken daarna op keukenpapier.
Maak nu de saus. Verwarm wat olijfolie in een pan. Snipper de ui en fruit deze in de olijfolie aan. Pers de knoflook en voeg toe aan de ui. Bak even lekker aan.
Voeg dan de pasata toe, samen met zout, peper en wat Italiaanse kruiden. Voeg ook een schepje donkerbruine basterdsuiker toe. Suiker mag je weglaten, maar ik vind dat altijd de smaak van een tomatensaus verrijken.
Snijd wat basilicum blaadjes fijn naar smaak en voeg die ook toe.
Laat de saus een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Neem een ovenschaal en begin met een laagje saus, dan de plakken Aubergine en daarop weer plakjes Mozzarella, gevolgd door wat Parmezaanse kaas.
Herhaal dit. Eindig met een laagje saus, daarop plakken mozzarella en flink wat Parmezaanse kaas.
Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden. 25-30 minuten.
Serveer dit gerecht met stokbrood, of rustiek brood, met verse pesto en tapenade. Ook kan je bij dit gerecht een pasta serveren.
