Speculoos dessert in glaasje

Ingrediënten 4-6 glaasjes
250 gram mascarpone
250 ml slagroom
2 eetlepels suiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel koek en speculaas kruiden
2 eetlepels speculoos pasta
4 eetlepels speculoos pasta
Speculoos koekjes ongeveer 12 stuks
( Eventueel nog slagroom voor garnering, maar hoeft niet. 250 ml slagroom voor garnering )
Bereidingswijze
Verwarm 4 eetlepels speculoos pasta in een pan. Verwarm zacht op laag vuur.
Laat de speculoos pasta iets afkoelen.
Doe de slagroom in een kom of keukenmachine en voeg de twee eetlepels suiker toe. Klop de slagroom bijna stijf. Doe nu de mascarpone, kaneel, Koek en speculaas kruiden bij in de beslag kom. Mix deze tot je een mooie crème hebt. Voeg dan 2 eetlepels speculoos pasta toe. En mix tot een mooie crème.
Zet minimaal een uurtje in de koelkast.
Verkruimel de koekjes. Laat voor elk glaasje 1 koekje heel voor garnering. Of kruimels als garnering kan ook.
Maak nu laagjes in de glaasjes. Koek kruimels, Speculoos crème, koek kruimels, speculoos crème. En als laatste schenk je er wat van de gesmolten speculoos pasta over.
Eventueel nog een lekkere toef vers geklopte slagroom erop.
