Tortilla met gebakken zalmfilet en tomaten-avocado salsa.

Vaak vul ik wraps of tortilla's met als basis gehakt of kip. Deze keer met vis. Heerlijke zalm filet en een salsa salade. En het resultaat is echt overheerlijk!! De mooie volle smaak van de zalm en avocado, en het frisse van o.a. de tomaat, limoen, crème-fraîche en dille.
Ingrediënten 2 personen
3 tros of roma tomaten
1 eet rijpe avocado
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
2 limoenen
1 bosje verse dille
250 g crème fraîche
2 zalmfilets
tortilla's naar keuze
Little gem sla
peper/zout
Bereidingswijze
.Snijd de tomaten in blokjes.
Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Pel en hak de knoflook fijn.
Meng voor de salsa de avocado, tomaten, ui, knoflook, klein scheutje olijfolie en rasp en sap van 1 limoen voorzichtig door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Pluk en hak de dille fijn.
Meng de crème fraîche met de dille en rasp van de andere limoen en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Hier mag ook lekker een beetje limoen sap bij.
Snijd de zalm in blokjes.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm in circa 5 minuten rosé, bestrooi met peper/zout.
Verwarm de tortilla’s in de magnetron of droge koekenpan.
Snijd de onderkant van de little gem sla en haal de bladeren los.
Beleg de tortilla’s met little gem sla, en zalm en schep de salsa en de crème fraîche erover.
