Pasta Boscaiola 🇮🇹

Ingrediënten 3 a 4 pers
400 gram gemengde paddenstoelen ( kastanje champignons, oesterzwam, eekhoorntjes brood, )
2 sjalotjes
5 worstjes ( Bijv Italiaans )
200 ml kookroom
Bosje platte peterselie
2 eetlepels Grana Padano poeder
50 ml witte wijn
pasta naar keuze
Bereidingswijze
Snijd de paddestoelen. De oesterzwammen kan je heel gemakkelijk scheuren. Bij de Albert Heijn in het koelvak bij de champignons, heb je doosjes gemengde paddestoelen voor pasta.
Snipper de sjalotjes. Haal het vel van de worst. Hak de peterselie fijn.
Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Breng pasta altijd op smaak met zout.
Doe een scheut olijfolie in een pan en verwarm dit goed. Bak de paddenstoelen op half hoog-hoog vuur mooi aan. Mogen zelfs wat krokant worden in de hete olijfolie. Voeg zout en peper toe.
Haal de paddenstoelen uit de pan. Voeg weer een scheutje olijfolie toe en doe de worst erin. Bak de worst rul. Ik gebruik hiervoor een houten lepel. Voeg nu de sjalotjes toeen bak lekker even mee. Voeg nu de paddenstoelen weer toe en bak alles even samen. Voeg een scheutje witte wijn toe en bak nog even mee.
Zet het vuur laag en voeg nu de kookroom toe. Roer de pasta erdoorheen. Nu de fijngehakte peterselie en de kaas. Warm het goed door. Maak zonodig op smaak met versgemalen zout en peper. Strooi er als je dat lekker vind nog wat van de kaas over op je bord 🇮🇹
